12 Τυχερά Φυτά Φενγκ Σούι, Υγεία, Αγάπη, Τύχη, Χρήματα, Πλούτο


風水招財植物
12 Τυχερά Φυτά Φενγκ Σούι
για Ευημερία, Υγεία, Τύχη, ΠλούτοΕισαγωγή:

Στην μελέτη Φενγκ Σούι ενός χώρου, -είτε μιλάμε για ένα σπίτι, για ένα γραφείο ή μία επιχείρηση-, αυτό που επιδιώκουμε πάντα είναι να βελτιώσουμε την καλή και Ομαλή Ροή του Qi 氣 ( Τσιι ) που είναι η Zωτική Eνέργεια στον χώρο.

Όταν το Qi 氣 ( Ενέργεια ) σε έναν χώρο Ρέει και κυκλοφορεί Ομαλά σε όλο τον χώρο, τότε οι Ενέργειες του χώρου μπορούν να εκφραστούν καλύτερα και να φέρουν την αρμονία στον χώρο που κατοικούμε ή εργαζόμαστε, αν οι ενέργειες δεν ρέουν ομαλά τότε, μπορεί να δημιουργήσουν δυσαρμονία και συγκρούσεις στα άτομα που κατοικούν ή εργάζονται στον χώρο.

Τα Ζωντανά Πράσινα Φυτά στο Φενγκ Σούι και στον Κύκλο των 5 Στοιχείων αντιπροσωπεύουν το Στοιχείο του Ξύλου 木, το οποίο συμβολίζει την Ανάπτυξη, την Πρόοδο, την Οργάνωση, τις Νέες Ιδέες, τις Καλές Σχέσεις, την Εσωτερική μας Βελτίωση, την Θεραπεία και την Καλή Υγεία.

Τα Ζωντανά Φυτά μπορούν
να βελτιώσουν και να “ηρεμίσουν”
τις επιθετικές κακές ενέργειες στον χώρο.

Έτσι, όχι μόνο μπορείτε να φέρετε αυτές τις ιδιότητες των Φυτών στη ζωή σας και στο σπίτι σας προσθέτοντας Ζωντανά Φυτά, αλλά φέρνοντας και το Στοιχείο της Φύσης στον Εσωτερικό σας Χώρο, θα έχετε περισσότερη αρμονία μεταξύ του Εσωτερικού και του Εξωτερικού Περιβάλλοντος.

Τα Ζωντανά Φυτά καθαρίζουν τον αέρα, μειώνουν το άγχος και δίνουν στα άτομα μια αίσθηση σκοπού, ικανοποίησης, ηρεμίας και απόλαυσης.

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τα Ζωντανά Φυτά σε έναν Χώρο να είναι ιδιαίτερα και να τα προτιμούμε περισσότερο σε σχέση με τα ψεύτικα;
Λοιπόν, όλοι ξέρουμε ό,τι τα “Ζωντανά Φυτά Αναπνέουν”, απορροφούν την συγκεκριμένη ενέργεια του χώρου, -της κατεύθυνσης δηλαδή όπου βρίσκονται- και μαζί με την δική τους ενέργεια που διαθέτουν την διοχετεύουν στον χώρο. Έτσι, ο χώρος είναι Ενεργός και γεμάτος με Θετική Ζωτική Ενέργεια.

Τι γίνετε όμως με τα ψεύτικα φυτά;
Κάποι σύμβουλοι Φενγκ Σούι αναφέρουν ό,τι τα ψεύτικα φυτά, όπως και οι κάκτοι σε έναν χώρο εκπέμπουν Sha Qi 殺氣 (Κακή Ενέργεια) στον χώρο και μπορούν να προκαλέσουν δυσαρμονία, κακές σχέσεις, προβλήματα στα επαγγελματικά, κακή υγεία και έτσι, θα πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό φυσικά δεν είναι λογικό.

Στο Φενγκ Σούι λέμε,
ό,τι είναι Όμορφο Εκπέμπει Καλή Ενέργεια.

Έτσι για να γίνει αυτό ποιο κατανοητό, τα Ψεύτικα Φυτά μιας και δεν “ανασαίνουν”, δεν έχουν δική τους ενέργεια για να εκπέμψουν, χρησιμοποιούν το δικό τους Στοιχείο (ανάλογα το Χρώμα και το Σχήμα που έχουν) και σε συνδυασμό με το Στοιχείο της Κατεύθυνσης που βρίσκονται, εκπέμπουν αυτήν την ενέργεια που λαμβάνουν στον χώρο,
με λίγα λόγια τα ψεύτικα φυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους συμβούλους Φενγκ Σούι ως “Στοιχείο Θεραπείας” σε μία μελέτη Φενγκ Σούι για να εξισορροπήσουν έτσι τις ενέργειες του χώρου.

Δεν υπάρχουν καλά και κακά φυτά, στο Φενγκ Σούι, όλα τα Ζωντανά Φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, απλά κάποια φυτά θεωρούνται ιδιαίτερα Ευνοϊκά στο Φενγκ Σούι.
Επιπλέον θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα φυτά που έχετε επιλέξει για τον χώρο σας.

Ένα Φυτό που παραμελείται και πεθαίνει μπορεί εύκολα να καλλιεργήσει μέσα του Sha Qi ( Κακή Ενέργεια ) και να την εκπέμψει στον χώρο.

Τέλος, πριν φέρετε λοιπόν κάποιο από τα ποιο κάτω φυτά που θα αναλύσουμε στο χώρο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε το κατάλληλο περιβάλλον, αλλά και τον χρόνο, για να τα διατηρήσετε υγιή. Επίσης, πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως τυχόν τμήματα του φυτού που έχουν μαυρίζει ή ξεραθεί, κλπ.
Αν και τα περισσότερα ποιο κάτω φυτά που θα αναλύσουμε παρακάτω, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.


Φυτά και Ba Gua
Οι 8 Καταστάσεις της Ζωής

Το BaGua και οι 8 Καταστάσεις της Ζωής

Κάποιες σχολές του Φενγκ Σούι και σύμβουλοι κάνουν χρήση του Ba Gua 八卦 ( Μπα Γκουά σημαίνει 8 Τρίγραμμα ) και των 8 Κατευθύνσεων για την σωστή τοποθέτηση των φυτών.

Το Ba Gua είναι ο Ενεργειακός Χάρτης Φενγκ Σούι του χώρου. Ολόκληρος ο Χώρος ή το δωμάτιο μέσω του σχεδίου της κάτοψης, χωρίζεται σε 8 Κατευθύνσεις και χρησιμοποιώντας τον Χάρτη του Ba Gua, κάθε Περιοχή συνδέεται και με μία διαφορετική πτυχή της ζωής σας.

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε φυτά στις εφαρμογές του Φενγκ Σούι, απλά εντοπίστε τις θέσεις αυτές στις συγκεκριμένες κατευθύνσεις του Ba Gua.

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση και των 9 Περιοχών του Ba Gua και πώς ένα Φυτό Εσωτερικού Χώρου μπορεί να βελτιώσει την εσωτερική ενέργεια του χώρου ανάλογα την Περιοχή που βρίσκεται.

Περιοχή Zhen 震 : Ανατολή
Τα φυτά σε αυτήν την περιοχή του Ba Gua μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη και την υποστήριξη στην οικογενειακή σας ζωή, επίσης να βοηθήσουν στην άνοδο της ενέργειας για να κινηθούν τα πράγματα, ή εάν γενικά αισθάνεστε κολλημένοι και σε αδιέξοδο.

Περιοχή Xun 巽 : Νοτιοανατολικά
Η Περιοχή Xun θεωρείτε Πηγή Πλούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα φυτό που σχετίζεται με τον Πλούτο, τις καλές συνεργασίες, τα ερωτικά, τις σχέσεις, την αφθονία καθώς και να προσελκύσετε περισσότερη ευημερία και ομόνοια.

Περιοχή Li 離 : Νότος
Εάν χρειάζεστε Αναγνώριση, Φήμη, Δόξα και υποστήριξη, τα Φυτά σε αυτήν την Περιοχή μπορεί να τροφοδοτήσει το Στοιχείο της Φωτιάς του Νότου στην περιοχή της φήμης σας και να αυξήσει την προβολή σας στον έξω κόσμο.

Περιοχή Kun 坤 : Νοτιοδυτικά
Τα Φυτά στην Περιοχή της Οικογένειας και της Συνεργασίας είναι μια καλή θέση για να καλλιεργήσετε τις καλές σχέσεις στην οικογένεια, την ευγένεια και την ευελιξία και τις καλές συνεργασίες στον επαγγελματικό τομέα.

Περιοχή Dui 兌 : Δυτικά
Τα Φυτά στην Περιοχή των παιδιών μπορούν να ενθαρρύνουν τα ακαδημαϊκά, τις σπουδές, την καλή σταδιοδρομία τους και τους καλούς απογόνους. Εάν δυσκολεύεστε να τελειώσετε στις σπουδές, αυτή είναι μια καλή Περιοχή για να προσθέσετε ένα φυτό.

Περιοχή Qian 乾 : Βορειοδυτικά
Μερικές φορές είναι δύσκολο να ζητήσεις βοήθεια. Ένα φυτό σε αυτήν την Περιοχή μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν άτομα για να σας βοηθήσουν, μπορεί να ενεργοποιήσει ενέργειες και να προσκαλέσει υποστήριξη όταν και όπου τη χρειάζεστε περισσότερο. Επίσης η Περιοχή αυτή μπορεί να βοηθήσει τις καλές συνεργασίες σε άτομα που έχουν δική τους δουλειά.

Περιοχή Kan 坎 : Βορράς
Τα Φυτά σε αυτήν την Περιοχή βοηθά σε όσοι θέλουν να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα, μπορεί επίσης να βοηθήσει και να σας ενθαρρύνει στην ανάπτυξη και την επέκταση στο επάγγελμά σας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε ιδέες και βοήθεια από αδιέξοδες καταστάσεις.

Περιοχή Gen 艮 : Βορειοανατολικά
Τα Φυτά σε αυτή την Περιοχή της γνώσης μπορούν να υποστηρίξουν την εκπαίδευση, τις σπουδές την διεύρυνση της αυτογνωσίας και της αυτο-καλλιέργειας.

Περιοχή Tai Qi 太氣 : Κέντρο
Εάν η ευεξία σας χρειάζεται κάποια επιπλέον υποστήριξη, ένα φυτό στο κέντρο του σπιτιού σας μπορεί να βοηθήσει σε θέματα υγείας και να ενθαρρύνει την αποκατάσταση σε όλες τις πτυχές της ζωής σας.

Κάποιες άλλες σχολές καταργούν τις 8 Κατευθύνσεις της πυξίδας και έχουν ως σημείο αναφοράς την Κύρια Είσοδο του σπιτιού ή της επιχείρησης.

Η Κύρια Είσοδος τοποθετείται πάντα στην Περιοχή Kan (Βορράς) και με βάση την κύρια είσοδο στην συγκεκριμένη Περιοχή, χωρίζονται οι υπόλοιπες Περιοχές του Ba Gua.

Όλες όμως οι σχολές της μεθόδου αυτής, αν και έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, υποστηρίζουν ό,τι, αν μία Περιοχή απουσιάζει (λείπει κάποιο κομμάτι του σπιτιού) από το Ba Gua, τότε η Περιοχή αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Να σημειώσουμε εδώ και να πούμε ό,τι το Ba Gua αντιπροσωπεύει την Γήινη Ενέργεια στις 8 Κατευθύνσεις και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις 8 Καταστάσεις της Ζωής.

Οπότε, μια περιοχή ζωτικής σημασίας, όπως είναι η κύρια είσοδος, το σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το γραφείο, άσχετα από τις κατευθύνσεις του Ba Gua, μπορεί να ενεργοποιηθεί με την δική σας επιλογή κάποιων από τα ποιο κάτω φυτά που θα αναλύσουμε και ανάλογα με την χρήση του χώρου.


“ας δούμε τώρα τις Ιδιότητες
των Τυχερών Φυτών Φενγκ Σούι”


Παχίρα
Money Tree - Pachira Aquatica
Feng Shui Plant Money Tree, Pachira Aquatica, Παχίρα Δέντρο των Χρημάτων

Το Φυτό Παχίρα (Money Tree - Pachira Aquatica), ονομάζεται το “Δέντρο των Χρημάτων”, προέρχεται από τις βασικές αρχές και συμβουλές του Φενγκ Σούι, πιστεύεται ό,τι μπορεί να προσελκύσει και να φέρει Καλή Τύχη, Πλούτο και αύξηση δουλειάς.
Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία και στην διαχείριση του άγχους.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε χώρο εργασίας, κοντά στο γραφείο εργασίας, στην κύρια είσοδο ή στο σαλόνι.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό τοποθετείται στην Περιοχή, Li Νότο, ή στο κέντρο του σπιτιού.


Κρασούλα
Jade Plant
Feng Shui Plant Jade Plant Φυτο Κρασούλα

Το Φυτό Κρασούλα ή αλλιώς Νεφρίτης (Jade Plant), είναι επίσης ένα Φυτό των Χρημάτων, τα φύλλα του φυτού μοιάζουν σαν νομίσματα.

Συνδέεται σταθερά με την Καλή Τύχη, την Επιτυχία και τις καλές συνεργασίες.

Μπορεί να τοποθετηθεί εξωτερικά στο μπαλκόνι ή και στο γραφείο.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό τοποθετείται στην Περιοχή, Xun Νοτιοανατολικά.


Ορχιδέα
Orchid
Feng Shui Plant Orchid, Ορχιδέα

Το Φυτό Ορχιδέα (Orchid), θεωρείτε το Φυτό της Αγάπης, του Έρωτα, της Ομόνοιας, της Γονιμότητας και της Δημιουργικότητας.

Η καλύτερη θέση της Ορχιδέας είναι η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού.
Επίσης μπορεί να προσελκύσει την Φήμη, την Αναγνώριση και την Δόξα αν τοποθετηθεί σε παράθυρο στο σαλόνι.

Προτιμήστε τις ορχιδέες με βαθύ κόκκινο, μωβ ή πορτοκαλί χρώμα για τα ζευγάρια και το λευκό χρώμα για τα νιόπαντρα ζευγάρια.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό τοποθετείται στις Περιοχές, Li Νότο, Zhen Ανατολή και Xun Νοτιοανατολικά.


Πιλέα
Chinese Money Plant
Feng Shui Chinese Money Plant, Πιλέα

Το Φυτό Πιλέα (Chinese Money Plant), ονομάζεται “Κινέζικο Φυτό των Χρημάτων”, επίσης και αυτό το φυτό προέρχεται από τις αρχές του Φενγκ Σούι, αναφέρεται επίσης και ως “Εργοστάσιο Χρημάτων”.

Μπορεί να προσελκύσει την Καλή Τύχη, την Αύξηση Κερδών, τις Καλές Οικονομικές Συνεργασίες και την αποθήκευση του Πλούτου.

Τοποθετείται στον χώρο εργασίας, κοντά σε ταμείο, επάνω στο γραφείο ή όπου περνάτε περισσότερο χώρο.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό τοποθετείται στην Περιοχή, Xun Νοτιοανατολικά, Qian Βορειοδυτικά και Dui Δύση.


Φίκος
Rubber Plant - Ficus
Feng Shui Plant Rubber, Ficus, Φίκος

Το Φυτό (Rubber Plant - Ficus), φυτό κατάλληλο για όσους η δουλειά τους σχετίζεται με τα ταξίδια, τις σπουδές, την εκπαίδευση, τις εμπορικές συναλλαγές και τις γνωριμίες με άτομα εξουσίας που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια.

Η θέση του φυτού μπορεί να είναι σε όποιον χώρο περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας ή δουλεύετε.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό τοποθετείται στην Περιοχή, Zhen Ανατολικά, Gen Βορειοανατολικά, Kan Βορρά και Qian Βορειοδυτικά.


Σανσεβιέρια
Sansevieria - Snake Plant
Feng Shui Snake Plant, Sansevieria, Σανσεβιέρια

Το Φυτό Σανσεβιέρια (Sansevieria - Snake Plant), ονομάζεται επίσης Φιδόχορτο και η Γλώσσα της Πεθεράς.

Η ιδιότητα του φυτού είναι να προστατεύσει την οικογένεια και το ζευγάρι, από τα κουτσομπολιά και τις κακές γλώσσες.

Βοηθά να προαχθεί κάποιος σε ανώτερη θέση, στις καλές σχέσεις αφεντικού-υπαλλήλου, στις πωλήσεις και στην αναγνώριση της δουλειάς.

Η κατάλληλη θέσει είναι κοντά στον χώρο-γραφείο όπου κάθεστε ή δουλεύετε, ή κοντά στην είσοδο.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό τοποθετείται στην Περιοχή, Zhen Ανατολή, Xun Νοτιοανατολικά, Li Νότο, Kun Νοτιοδυτικά, Qian Βορειοδυτικά και Kan Βόρεια.


Ζάμια ή Ζαμιοκούλκας
Zamia - Zamioculcas
Feng Shui Plant Zamioculcas, Ζάμια Ζαμιοκούλκας

Το Φυτό Ζάμια ή Ζαμιοκούλκας (Zamia - Zamioculcas), η ιδιότητα του φυτού έχει να κάνει με την εκπαίδευση, τις καλές συνεργασίες, τις σπουδές, τα παιδιά, την επαγγελματική μας άνοδο και την αύξηση της πελατείας και την καλή υγεία.

Η θέση της είναι καλό να είναι δίπλα σας στο χώρο όπου εργάζεστε ή κάθεστε.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό τοποθετείται σε όποια θέση θέλουμε, εκτός του Κέντρου.


Ανθούριο
Anthurium Clarinervium
Feng Shui Plant Anthurium Clarinervium, Ανθούριο

Το Φυτό Ανθούριο (Anthurium Clarinervium), είναι κατάλληλο για επαγγέλματα που σχετίζονται με ταξίδια, με επαγγέλματα και προϊόντα Γης, την εκπαίδευση, τις σπουδές, τις συνεργασίες αλλά και την υγεία.

Αν και η θέση του φυτού βάσει του Ba Gua είναι καλύτερα να τοποθετηθεί στην Περιοχή Gen Βορειοανατολικά, Kun Νοτιοδυτικά και στο Κέντρο του σπιτιού,
εντούτοις, λόγου του Μεταλλικού σχήματος των φύλων, μπορεί να τοποθετηθεί σε όποια άλλη Περιοχή του χώρου θέλετε.


Καλαθέα
Calathea Pinstripe
Feng Shui Plant Calathea Pinstripe, Καλαθέα

Το Φυτό Καλαθέα (Calathea Pinstripe), επίσης γνωστό και ως “Φυτό Κροταλία”, είναι κατάλληλο για όλα τα επαγγέλματα μιας και σχετίζεται με την επικοινωνία, τις συνεργασίες την αποταμίευση χρημάτων τις αγοροπωλησίες, το χρηματιστήριο.

Επίσης η Καλαθέα σχετίζεται και με την βοήθεια και την υποστήριξη από άτομα που χρειάζεστε βοήθεια αλλά και την προστασία από κακόβουλα άτομα.

Η κατάλληλη θέση είναι να βρίσκετε πίσω από εσάς, π.χ. στην πίσω πλευρά από το γραφείο ή το καναπέ που κάθεστε.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε όποια θέση θέλετε.


Σπαθίφυλλο
Peace Lily Plant
Feng Shui Plant Peace Lily, Σπαθίφυλλο

Το Φυτό Σπαθίφυλλο (Peace Lily Plant), επίσης γνωστό και ως “Ο Κρίνος της Ειρήνης”, άλλο ένα αγαπημένο φυτό των συμβούλων Φενγκ Σούι.

Τα Φύλλα του Σπαθίφυλλου σχετίζονται για την προσέλκυση και την διατήρηση του πλούτου καθώς και την άνοδο των οικονομικών.

Ενώ τα Λουλούδια του Σπαθίφυλλου σχετίζονται με την ομόνοια και τις καλές σχέσεις στην οικογένεια και τις συνεργασίες, επίσης βοηθά στην καλή διατήρηση της υγείας ή και την αποκατάστασή της.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε όποια θέση θέλετε.


Μπαμπού
Dracaena Sanderiana
Feng Shui Plant Lucky Bamboo, Dracaena Sanderiana, Τυχερά Μπαμπού

Μπαμπού (Dracaena Sanderiana), ή Τυχερά Μπαμπού (Lucky Bamboo).
Τα καλάμια Μπαμπού αντιπροσωπεύουν τις καλές σχέσεις (ερωτικές και επαγγελματικές), την ανάπτυξη, την καλή εξέλιξη, την σταθερότητα και την προσαρμοστικότητα.

Τα Μπαμπού αντιπροσωπεύουν το Στοιχείο του Ξύλου. Είναι το μοναδικό Φυτό στο Φενγκ Σούι που χρησιμοποιείται για την εύρεση ερωτικού συντρόφου στου Συνδυασμούς των Ιπτάμενων Άστρων 1-4, στην τεχνική των Ιπτάμενων Άστρων.
Το Άστρο 1 έχει Στοιχείο το Νερό, ενώ το Άστρο 4 έχει Στοιχείο το Ξύλο.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές σχετικά με τον αριθμό των Μπαμπού που χρησιμοποιούνται για τις ερωτικές σχέσεις και τις καλές συνεργασίες. Κάποιες από αυτές είναι:

1) Αν είστε μόνος/μόνη και θέλετε να βρείτε ερωτικό σύντροφο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοντό διάφανο βάζο (όπως στην φωτογραφία) το οποίο θα έχετε προσθέσει μέσα λευκές πέτρες, αγοράστε 4 μικρά-κοντά καλάμια μπαμπού (όχι μεγάλα) και δέστε τα με Κόκκινη Φαρδιά Κορδέλα, τοποθετήστε τα μπαμπού ανάμεσα στις πέτρες και γεμίστε με νερό τόσο, όσο να καλυφθούν οι λευκές πέτρες.

Η καλύτερη θέση να τοποθετήσετε το βάζο με τα μπαμπού είναι είναι στην Περιοχή Xun (Νοτιοανατολικά) ή στην Περιοχή Kan (Βορρά).
Ακόμη μπορείτε να τα τοποθετήσετε, αν γνωρίζεται τον Αστρικό Χάρτη του σπιτιού σας, στον Συνδυασμό 1-4, ή 4-1 (αν έχετε αυτούς τους συνδυασμούς).

2) Δύο Μεγάλα Κοτσάνια Μπαμπού δεμένα με λευκή κορδέλα και σε γυάλινο βάζο με λευκές και μαύρες πέτρες στο νερό, σχετίζονται με την ομόνοια και τις καλές σχέσεις ανάμεσα στο ζευγάρι.

3) Τα Μπαμπού επίσης χρησιμοποιούνται και στους επαγγελματικούς χώρους, για καλή τύχη, αύξηση των οικονομικών, τις καλές συνεργασίες και την διατήρηση του πλούτου.

Χρησιμοποιήστε 9 Μεγάλα Κοτσάνια Μπαμπού σε διάφανο βάζο με διάφορες χρωματιστές πέτρες.
Τοποθετήστε το βάζο στην Περιοχή Li (Νότο), ή στην Περιοχή Xun (Νοτιοανατολικά), ή ακόμη και κοντά στο γραφείο όπου εργάζεστε.


Φιλόδεντρο
Monstera Deliciosa
Feng Shui Plant Monstera Deliciosa, Φιλόδεντρο

Το Φυτό Φιλόδεντρο (Monstera Deliciosa), σχετίζεται με την ανάπτυξη, την αρμονία και ισορροπία, την ευημερία, τις καλές σχέσεις, την υγεία, ενισχύει την θετική ενέργεια στον χώρο και απομακρύνει την αρνητική.

Βάσει του Ba Gua, το φυτό αυτό μπορεί να τοποθετηθεί στην Περιοχή Xun (Νοτιοανατολικά), ή σε όποια άλλη θέση εσείς θέλετε.Αυτά ήταν κάποια από τα Βασικά Φυτά
που χρησιμοποιούνται στο Φενγκ Σούι.


Για όποιες απορίες ή ερωτήσεις έχετε σχετικά με το άρθρο,
μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας στην Ομάδα FSRC Greece στο Facebook.


Σχετικά links