Εισαγωγή στο Feng Shui

Εισαγωγή στο Feng Shui

Σίγουρα πολλοί από εσάς που επισκέπτεστε αυτό το site θα έχετε ακούσει και διαβάσει για το Φενγκ Σούι. Ότι με κάποιες αλλαγές στο σπίτι μας ή στο εργασιακό μας περιβάλλον (τοποθέτηση ειδικών αντικειμένων, διακόσμηση, κατευθύνσεις κρεβατιών και γραφείων κλπ.) μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια, να βελτιώσουμε την υγεία μας, τις σχέσεις μας και τα οικονομικά μας, να έχουμε καλή τύχη, να ευημερήσουμε, να προοδεύσουμε κλπ. κλπ.

Πόσοι όμως από εσάς έχετε καταλάβει πραγματικά τι είναι το Φενγκ Σούι; Πού στηρίζεται και πώς λειτουργεί. Πόσοι έχετε εφαρμόσει αυτά που διαβάζετε και έχετε δει αλλαγές στη ζωή σας και σε ποιους τομείς; Πόσοι από εσάς πιστεύετε στις υποσχέσεις του; Και πόσοι ίσως μένετε απλώς αδιάφοροι;

Είναι λοιπόν καταρχάς ευθύνη μας και παράλληλα σκοπός μας να σας ενημερώσουμε σωστά και υπεύθυνα για το Φενγκ Σούι, να σας δώσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα σας κάνουν να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και να ξεδιαλύνουμε τις οποιεσδήποτε απορίες σας, αλλά προπαντός να σας μάθουμε να ξεχωρίζετε το ΜΥΘΟ από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Με δυο λόγια να σας πούμε όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ για το Φενγκ Σούι!

Τι Είναι το Feng Shui;

Δε χρειάζεστε να αναλώνεστε σε θεωρητικούς ορισμούς και φιλοσοφικές αναλύσεις, για να καταλάβετε και να εκτιμήσετε το Φενγκ Σούι. Αρκεί απλά να έχετε κατανοήσει ότι:

Ο άνθρωπος είναι ένα αδιάσπαστο κομμάτι του σύμπαντος σε μακρο-κοσμική κλίμακα και του άμεσου καθημερινού περιβάλλοντος (κατοικία, εργασιακός χώρος) σε μικρο-κοσμική κλίμακα και ως τέτοιος είναι δέκτης των αρνητικών και θετικών ενεργειακών δυνάμεων που δονούνται γύρω του (αστερισμοί του ηλιακού συστήματος, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μαγνητικό πεδίο της Γης, εδαφικοί σχηματισμοί, αστικό περιβάλλον, ανθρώπινες κατασκευές κλπ.)

Πέρα από τον ορατό και αντιληπτό με τις πέντε αισθήσεις μας κόσμο, υπάρχουν στο περιβάλλον (έμμεσο και άμεσο) αόρατες ενεργειακές δυνάμεις που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά όλες τις πλευρές της ζωής μας, από την υγεία και τις σχέσεις μέχρι την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα οικονομικά μας.

Αν λοιπόν κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι δυνάμεις γύρω μας, πού βρίσκονται και από πού προέρχονται, ποιες είναι οι θετικές και ποιες οι αρνητικές, και πώς μας επηρεάζουν, θα καταφέρουμε να εναρμονιστούμε μαζί τους, να εκμεταλλευτούμε δηλαδή τις θετικές ενέργειες και να αποφύγουμε τις αρνητικές, ενισχύοντας και βελτιώνοντας την ευημερία και την ίδια μας τη ζωή.

Το Φενγκ Σούι λοιπόν είναι η επιστήμη και αντίστοιχα οι Σύμβουλοι Φενγκ Σούι είναι οι επιστήμονες, που έχουν στα χέρια τους τη Γνώση

  • της λειτουργίας των μεταφυσικών δυνάμεων του σύμπαντος, της Γης και του άμεσου περιβάλλοντος του ανθρώπου
  • της επιρροής που αυτές ασκούν στη ζωή του ανθρώπου και
  • του τρόπου επιρροής αυτών των ενεργειών από τον ίδιο τον άνθρωπο προς όφελός του.

Οι ενέργειες

Φανταστείτε τις θετικές ενέργειες μέσα στο σπίτι σας ή στον εργασιακό σας χώρο, σα μία φλέβα χρυσού, ή σα μία πηγή νερού, αλλά αναμφισβήτητα ανεξάντλητη, από την οποία μπορούμε να αντλούμε συνέχεια οφέλη.
Και το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι το Φενγκ Σούι όχι μόνο μπορεί να τις ανιχνεύσει και να τις εντοπίσει, αλλά και να διαχωρίσει ποιες από αυτές θα επηρεάσουν θετικά ποιους συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας και φυσικά να μας υποδείξει τους διαφορετικούς τρόπους εκμετάλλευσής τους, ανάλογα με το αν θέλουμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά, την υγεία, τις σχέσεις, την πρόοδο ή κάποιον άλλον τομέα της ζωής μας.

Και φανταστείτε τώρα τις αρνητικές ενέργειες σαν ένα εμπόδιο που μας εμποδίζει να βρούμε τη φλέβα χρυσού ή σα μία πέτρα στο στόμιο της υδάτινης πηγής. Ο Σύμβουλος του Φενγκ Σούι λοιπόν μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα αυτό και σε ποιο τομέα της ζωής μας ακριβώς επιδρά, αντιμετωπίζοντάς το στη ρίζα του και καθιστώντας το ανίκανο πλέον να μας επηρεάζει.

Τον παλιό καλό καιρό...

Παλαιότερα ο άνθρωπος ζούσε συντονισμένα και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Είχε κατανοήσει από παρατήρηση τον τρόπο λειτουργίας του, το σεβόταν και ζούσε, δρούσε και ενεργούσε, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες του και το περιβάλλον αντίστοιχα του το ανταπέδιδε, μέσα από καλές και πλούσιες σοδειές, καλή υγεία και γονιμότητα.

Στις μέρες μας ο άνθρωπος παραβίασε με τρόπο βάναυσο και απερίσκεπτο τους κανόνες και τις αρχές λειτουργίας της φύσης, αποξήρανε λίμνες, ισοπέδωσε δασικές εκτάσεις, μετέτρεψε ποταμούς σε δρόμους, έκτισε πόλεις και σπίτια σε απίθανα σημεία και με τρόπο ακαλαίσθητο και «αφύσικο», για να μην επεκταθούμε τώρα και στη μόλυνση του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα οι ενέργειες του αυτές να φέρουν καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του (φαινόμενο του θερμοκηπίου, κλιματολογικές αλλαγές, πλημμύρες, ραδιενεργά τρόφιμα κλπ.).

Η Τέχνη του «Ευ Ζην

Είναι αλήθεια ότι πολλοί από αυτούς που ζουν στις μεγαλουπόλεις ονειρεύονται ένα σπίτι στην εξοχή. Αλλοι πάλι ομολογούν ότι θα μετακόμιζαν στην επαρχία αν υπήρχαν εκεί οι ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες και δυνατότητες.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που αν και αγωνίζονται σκληρά δεν ανταμείβονται από τη ζωή σύμφωνα με τους κόπους τους. Και είναι και άλλοι που ενώ έχουν πολλά χρήματα και είναι γενικά ευκατάστατοι, δεν απολαμβάνουν καλή υγεία, ή απλά δεν είναι ευχαριστημένοι και κάτι φαίνεται ότι λείπει από τη ζωή τους.
Πολύ συχνά αναρωτιόμαστε, πώς σε παλαιότερους καιρούς, που οι άνθρωποι δεν είχαν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ήταν πιο χαρούμενοι και πιο ευτυχισμένοι με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ηρεμία. Γιατί άραγε;...

Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα άρχισε εδώ και αρκετό καιρό να ψάχνει την αιτία των παραπάνω. Αρχισε να αναθεωρεί τα πράγματα και την μοντέρνα κοσμοθεωρία του στο σύνολο της.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλοι μας μία μεταστροφή και επιστροφή του σύγχρονου ανθρώπου σε παλαιότερες αξίες και τον βλέπουμε να ψάχνει μέσα σε αρχαίες σοφίες και φιλοσοφίες. Γιατί επιτέλους αντιλήφθηκε ότι μέσα στον τυφώνα του μοντερνισμού, της απάρνησης των παραδοσιακών αξιών και της τεχνολογικής εξέλιξης και στην ξέφρενη πορεία του προς ένα καλύτερο Μέλλον κάτι έχασε στο δρόμο, κάτι παρέλειψε.

Αν κάτι λείπει από τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων είναι η Αρμονία και η Ισορροπία.
Το να επιβιώνεις απλώς με λίγα χρήματα και να σφύζεις από υγεία, δεν είναι αρμονικό.
Το να έχεις όλα τα υλικά αγαθά, αλλά να υποφέρεις από κακή υγεία ή κακές σχέσεις, δεν είναι κάτι ισορροπημένο.
Το να τα έχεις «όλα» και όμως πάλι να αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει, ούτε και αυτό είναι ισορροπημένο.

Το Φενγκ Σούι, που βασίζεται στην Ισορροπία και την Αρμονία, έρχεται να διορθώσει όλα αυτά τα κακώς κείμενα. Έρχεται να διορθώσει την εναντίωση του σύγχρονου ανθρώπου με το άμεσο περιβάλλον του, βοηθώντας τον να συντονιστεί με αυτό και έτσι να βρει τη θέση του μέσα στον φυσικό του κύκλο.
Έρχεται να διορθώσει τη δυσαρμονία των σύγχρονων ακινήτων που έχει επηρεάσει αρνητικά πολλές πλευρές της ζωής των ενοίκων τους.
Έρχεται να διορθώσει την ανισορροπία των δυνάμεων που περιβάλλουν και δρουν μέσα σε κάθε ακίνητο, βοηθώντας τον άνθρωπο να εκμεταλλευτεί τις θετικές ευεργετικές δυνάμεις, ώστε αυτός να ενεργεί και να λειτουργεί καλύτερα, να παίρνει πιο σωστές αποφάσεις, να βλέπει πιο καθαρά και να αρπάζει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, να δρα αποτελεσματικά και πάντα προς όφελός του, να προλαμβάνει το λάθος και να το αποφεύγει και έτσι να πετυχαίνει και να κερδίζει σε όλους τους τομείς.

Το Φενγκ Σούι δεν είναι απλά και μόνο ένας τρόπος βελτίωσης κάποιων πλευρών της ζωής μας. Δεν είναι μόνο ένα μέσο προστασίας και βελτίωσης της Υγείας ή των Σχέσεων. Δεν είναι μόνο η συνταγή της Οικονομικής Επιτυχίας. Το Φενγκ Σούι είναι ο Δρόμος της ολοκληρωμένης ευημερίας του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

"Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Φενγκ Σούι είναι το Μυστικό του «Ευ Ζην»!