Δράκος Ο Τιμημένος

Κινέζικη Αστρολογία - Δράκος

Ο Δράκος είναι απο τα πιο Γνωστά και Σημαντικά Κινέζικα Ζώδια

Βρείτε εδώ σε ποιο Κινέζικο Ζώδιο ανήκετε.

Αποτελεί σύμβολο ολόκληρης της Κινέζικης κουλτούρας. Όπως όλα τα ζώδια, Ο Δράκος έχει μερικές μοναδικές ιδιότητες που τον χαρακτηρίζουν. Πρόκειται για ένα ανατολικά, νοτιοανατολικά οριοθετημένο πλάσμα με αρσενική (Γιανγκ) φύση. Συμβολίζει την πνευματική και σωματική υγεία, την αρμονία και την υπεροχή. Το αντίστοιχο του ζώδιο στο δυτικό ωροσκόπιο είναι ο Κριός. Το τυχερό πετράδι του είναι ο Αμέθυστος ενώ συνδέεται άμεσα με τον πλανήτη Άρη.

Οι άνθρωποι Δράκοι είναι πολύ ενεργοί την Ανοιξη και ιδιαίτερα τον Απρίλιο που είναι και ο αγαπημένος τους μήνας. Κατα τη διάρκεια της ημέρας κυβερνάνε μεταξύ των ωρών 07:00 και 09:00. Τους αρέσουν τα μαύρα, πράσινα και χρυσά χρώματα και λατρεύουν να τρώνε ψωμί, πουλερικά και να πίνουν πολύ νερό. Πολλούς ανθρώπους Δράκους συναντάμε κυρίως στην Ασία και την Κεντρική Ευρώπη.

Ο Δράκος είναι ιδιαίτερα ευφυής. Του αρέσει να επηρεάζει ανθρώπους και πράγματα γύρω του. Ζητάει επίμονα τον σεβασμό των άλλων γιατί πιστεύει οτι το αξίζει. Συνήθως πετυχαίνει σε ότι στόχο και αν βάλει και σε αυτό τον βοηθάει η δημιουργική του φύση. Έχει πολλούς πιστούς φίλους, θαυμαστές και υποστηρικτές τους οποίους ενίοτε βλέπει και σαν σκλάβους του!

Οι άνθρωποι Δράκοι δεν θέλουν να υπακούν κανέναν και τίποτα. Είναι ελεύθερα πνεύματα και τους αρέσει να κινούνται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Δεν διστάζουν ωστόσο να δώσουν εντολές και αυτό μπορεί να τους κάνει να μοιάζουν τυραννικοί. Είναι πολύ δύσκολο για έναν Δράκο να παραδεχτεί ότι έχασε σε μια μάχη ή σε μια αψιμαχία. Ακόμα και αν συμβεί να χάσει, δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτεί λόγω της μεγάλης περηφάνειας του και του εγωισμού του.

Ο Δράκος δεν εντυπωσιάζεται απο το χρήμα. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η δύναμη και θα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει. Στην Κίνα πιστεύουν οτι οι άνθρωποι Δράκοι έχουν ισχυρές μαγικές και μεταφυσικές δυνάμεις.

Είναι άτομα που είτε θα παντρευτούν νωρίς και θα αφοσιωθούν στην οικογένεια τους, είτε θα προτιμήσουν την μοναξιά και θα αλλάξουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους. Ταιριάζουν απόλυτα με τον Ποντικό, τον Πίθηκο και τον Πετεινό. Υπάρχουν πολλές ιστορίες αγάπης και πάθους με τους Δράκους και τα θύματα τους.