Κινέζικη Αστρολογία
Το Κινέζικο Ωροσκόπιο

Κινέζικη Αστρολογία - Το Κινέζικο Ωροσκόπιο

Τα κείμενα είναι μία ευγενική προσφορά της Duan Minh

Βρείτε εδώ σε ποιο Κινέζικο Ζώδιο ανήκετε.

Η Κινέζικη αστρολογία είναι μια πανάρχαια και παντοδύναμη τέχνη. Οι κανόνες και οι ιδέες της είναι σχετικά απλές για να τις κατανοήσει κανείς. Ο σκοπός της Κινέζικης αστρολογίας είναι να βοηθήσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της γνώσης του εαυτού και μέσα απο συνεχής αναβαθμίσεις του μυαλού και της ψυχής. Απο την μελέτη του Κινέζικου ωροσκοπίου ενός ατόμου μπορούν να βγούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του και το πεπρωμένο του. Για παράδειγμα μπορούν να αποκαλυφθούν πλευρές της προσωπικότητας του ατόμου που δεν ήταν γνωστές.

Η Κινέζικη αστρολογία μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το σκοπό της ύπαρξης σου σε αυτόν τον πλανήτη και να βρείς έναν τρόπο ζωής όπως εσύ τον επιθυμείς. Πριν συνεχίσεις την ανάγνωση αυτού του κειμένου προτείνεται να ρίξεις μια ματιά στο κείμενο με τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για τη Κινέζικη αστρολογία όπου δίνονται εμπειρικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που μπορεί να απασχολούν πολύ κόσμο και ιδίως τους Έλληνες Χριστιανούς που επισκέπτονται αυτήν την ιστοσελίδα.

Όπως και στη δυτική αστρολογία έτσι και η Κινέζικη βασίζεται στην ημερομηνία γέννησης του ατόμου (χρονιά, μήνας, ημέρα, ώρα). Στηρίζεται σε ένα σύστημα που μελετώντας τις πληροφορίες γέννησης, προσπαθεί να συλέξει δεδομένα για την υγεία, τις κλίσεις, τις συμπάθειες, τα ταλέντα, τις ικανότητες, τις επιθυμίες, τη συμβατότητα με άλλα άτομα, την τύχη κλπ. Το σύστημα της Κινέζικης αστρολογίας αποτελείται απο μερικές βασικές ιδέες οι οποίες κατευθύνουν και καθοδηγούν τις ζωές πολλών ανθρώπων μέχρι σήμερα.

Ας δούμε τις τέσσερις πιο βασικές ιδέες που αποτελούν το σύστημα του Κινέζικου ωροσκοπίου που στηρίζεται σε αστρολογικούς κύκλους των 12 ετών. Σημαντικό ρόλο παίζει το Κινέζικο ημερολόγιο που βασίζεται στους κύκλους του φεγγαριού. Αυτό σημαίνει οτι κάθε ένα απο τα 12 έτη κάθε αστρολογικού κύκλου δεν ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου όπως γίνεται στο Δυτικό ημερολόγιο. Αντίθετα ξεκινάει την πρώτη ημέρα του πρώτου νέου φεγγαριού κάθε χρονιάς. Αυτό συνήθως συμβαίνει τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου κάθε έτους. Τότε πέφτει η Κινέζικη πρωτοχρονιά. Για να γίνει αυτό κατανοητό απαιτείται γνώση των φάσεων του φεγγαριού (διάβασε το άρθρο για το φεγγάρι στην Κινέζικη αστρολογία).

Μια απο τις βασικές ιδέες είναι τα πέντε συμπαντικά στοιχεία στη Κινέζικη αστρολογία. Αυτά είναι με τη σειρά που πρέπει: Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό. Τα στοιχεία αυτά είναι δημιούργημα του Κινέζου ουράνιου θεού. Σύμφωνα με τους Κινέζους, ο θεός με μαγικό τρόπο εισήγαγε τις ιδιότητες των στοιχείων στο σύστημα της Κινέζικης αστρολογίας και στο Κινέζικο ημερολόγιο. Τα πέντε συμπαντικά στοιχεία αποκαλύπτουν μεγάλες αλήθειες για την προσωπικότητα ενός ατόμου και παίζουν σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο το σύστημα της Κινέζικης αστρολογίας.

Έπειτα υπάρχουν τα 12 ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου που αντιπροσωπεύονται απο 12 προσεκτικά επιλεγμένα πλάσματα. Αυτά είναι με την σειρά που πρέπει: Ποντικός, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Αλογο, Πρόβατο, Πίθηκος, Πετεινός, Σκύλος και Γουρούνι. Τα 12 πλάσματα δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Κάθε ένα απο αυτά έπαιξε και παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και στην ανθρώπινη κουλτούρα. Υπάρχει ένας Κινέζικος μύθος που αναφέρει οτι ο Κινέζος θεός της Γης αποφάσισε να οργανώσει έναν αγώνα δρόμου στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλα τα ζώα, πουλιά ή άλλα πλάσματα. Οι 12 που θα τερμάτιζαν πρώτοι θα αποτελούσαν τα 12 ζώδια του Κινέζικου ωροσκοπίου.

Οι αστρολογικοί κύκλοι των 12 ετών ξεκινάνε με την χρονιά του Ποντικού και τελειώνουν με την χρονιά του Γουρουνιού. Όταν ένας κύκλος τελειώσει, επαναλαμβάνεται με την ίδια σειρά ξεκινώντας και πάλι με την χρονιά του Ποντικού. Όταν συμπληρωθούν πέντε αστρολογικοί κύκλοι (5χ12=60 χρόνια) τότε τελειώνει μια εποχή και ξεκινάει μια καινούργια.