Βιορυθμοί : Biorhythm

Βιορυθμοί Biorhythm Apps for iPhone, iPad, Android συσκευές

Εφαρμογή για συσκευές iOS και Android

Λήψη της Εφαρμογής Βιορυθμοί στο Apple Store
Λήψη της Εφαρμογής Βιορυθμοί στο Google Play

Έτυχε ποτέ στη ζωή σας κάποια περίοδος, όπου αισθανθήκατε γεμάτοι δύναμη και ύστερα πάλι μια άσχημη διάθεση; Που αρκούσε μόνο να σκεφτείτε κάτι έντονα, για να δείτε αργότερα να πραγματοποιείται με επιτυχία;
Ήταν σαν να συσσωρευόταν μέσα σας ένας υπέροχος δυναμισμός, μια απίθανη ενέργεια, που σας εξωθούσε στην ικανοποίηση των επιδιώξεών σας.

Και ενώ για μέρες ο ενθουσιασμός σας παρέμεινε αναλλοίωτος, ξαφνικά αισθανθήκατε κενοί, χωρίς καμιά διάθεση για δράση, ενώ δεν συνέτρεχε κανένας εμφανής λόγος γι' αυτή την απρόσμενη αλλαγή.

Τι είχε συμβεί; Υπάρχουν πράγματι κάποιες μέρες έξαρσης και κάποιες μέρες ύφεσης στη ζωή του κάθε ανθρώπου; Περίοδοι ιδιαίτερα θετικές ή έντονα αρνητικές, που αφήνουν μια ανεξίτηλη ανάμνηση στη σκέψη μας;

Υπεύθυνοι για όλες αυτές τις μεταπτώσεις είναι οι Βιορυθμοί, που ορισμένοι θεωρητικοί τους εκλαμβάνουν σαν πραγματικά βιολογικά ρολόγια, των οποίων η επίδραση ρυθμίζει ορισμένες βασικές λειτουργίες.

Οι Βιορυθμοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους “Εσωτερικούς Βιορυθμούς”, (ψυχική και πνευματική βελτίωση και ανάπτυξη)) και στους “Εξωτερικούς Βιορυθμούς” που χρησιμοποιούνται με την υγεία την συμπεριφορά και τις γενικά με τις εξωτερικές δράσεις του ατόμου.

Η Εφαρμογή Βιορυθμοί είναι η μόνη που εξετάζει 3 επιπλέον -(από τους 4)- σημαντικούς Κύκλους Βιορυθμών (Εσωτερικοί Βιορυθμοί, ή I-Ching Βιορυθμοί).

    Οι 7 Βιορυθμοί που εξετάζονται στην εφαρμογή είναι:

  1. Ο Φυσικός Κύκλος (Physical Cycle)
  2. Ο Συναισθηματικός Κύκλος (Emotional Cycle)
  3. Ο Διανοητικός Κύκλος (Intellectual Cycle)
  4. Ο Διαισθητικός Κύκλος (Intuition Cycle)
  5. Ο Αισθητικός Κύκλος (Aesthetic Cycle)
  6. Ο Κύκλος Αυτογνωσίας (Self-Awareness Cycle)
  7. Ο Πνευματικός Κύκλος (Spiritual Cycle, ή Psychic Cycle)

Εάν λοιπόν δε γνωρίζουμε τις ευνοϊκές μας περιόδους, εάν αγνοούμε τις ημέρες που οι επιδράσεις είναι αρνητικές και συνεχίσουμε να περνάμε τη ζωή μας αγόμενοι και φερόμενοι, πότε σαν έρμαια μαύρων σκέψεων και πότε χάνοντας ευκαιρίες σημαντικές, επειδή απλούστατα δεν ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε εκεί, τότε θα μείνουμε πάντα κυριαρχημένοι από μυστηριώδεις δυνάμεις, θα καταντήσουμε μοιρολάτρες και θα εξελιχθούμε σε παθητικούς δέκτες των Βιορυθμών μας, και έτσι, οι δείκτες του Βιολογικού ρολογιού μας δεν θα μας χρησιμέψουν σε τίποτα.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι Μεταβατικές Μέρες και οι Αρνητικοί Κύκλοι είναι επίσης σημαντικοί και αναγκαίοι στη ζωή μας.
Για παράδειγμα όταν ο Διανοητικός μας Κύκλος είναι σε χαμηλά επίπεδα, η διαίσθησή μας βρίσκεται στο ζενίθ της.
Κατά τη διάρκεια αυτού του τριπλού χαμηλού κύκλου η συνείδησή μας δεν είναι πολύ απαιτητική, και έτσι αφήνεται περισσότερος ελεύθερος χώρος για να κινηθεί και να δράσει το υποσυνείδητό μας. Με άλλα λόγια μία από τις καλύτερες στιγμές για να επικοινωνήσουμε με το βαθύτερο είναι μας, να αυτοσυγκεντρωθούμε και να αναθεωρήσουμε.
Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, στην περίπτωση του τριπλού θετικού κύκλου, γινόμαστε πολύ ερεθιστικοί και βιαστικοί, αναπτύσσοντας υπερ-εμπιστοσύνη, που μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστροφικά λάθη.

Εάν, όμως, ελέγχουμε τις δυναμικές περιόδους μας, εάν γνωρίζουμε τις στιγμές της κατάθλιψης και της κόπωσης και εάν προβλέπουμε τους Βιορυθμούς μας, θα κατευθύνουμε σωστά τη ζωή μας, θα γίνουμε δραστήριοι, υπομονετικοί και κύριοι της Συναισθηματικής, Φυσικής, και Διανοητικής Κατάστασής μας, και με λίγη προσπάθεια, θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε.
Πως μπορεί να γίνει αυτό;
Αν, για παράδειγμα, έχουμε αναλάβει εργασίες που είναι δύσκολο να διεκπεραιωθούν, είναι προτιμότερο να τις μεταθέσουμε στην περίοδο των ευνοϊκών ημερών και για τις δυσμενείς ημέρες, μπορούμε να κρατήσουμε ευχάριστες δραστηριότητες, ένα χόμπι, διασκέδαση, κ.λ.π.