Ημερομηνία Μετακόμισης
ή Κατασκευής;

Ημερομηνία Μετακόμισης ή Κατασκευής;

Ο προσδιορισμός της Ουράνιας Καρδιάς είναι το πιο σημαντικό βήμα στο Feng Shui των Ιπτάμενων Άστρων. Εντούτοις αυτό συνεχίζει να είναι ένα από τα πολλά θέματα που οι Master του Feng Shui δε συμφωνούν.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις εκδοχές. Η πρώτη εκδοχή είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί η τρέχουσα περίοδος άσχετα με το πότε κατασκευάστηκε.
Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι η ημερομηνία κατασκευής θα καθορίσει το άστρο της περιόδου στο κέντρο.
Η τρίτη εκδοχή είναι ότι ο αποφασιστικός παράγοντας είναι η ημερομηνία μετακόμισης.

Ο Master Jiang Da Hong 青囊经 είναι η αυθεντία στο Feng Shui των Ιπτάμενων Άστρων που μίλησε πολύ για τα yang σπίτια. Οι αυθεντικοί εφαρμοστές του Xuan Kong Feng Shui 玄空飛星風水 πρέπει να βασίζουν την πρακτική τους στη διδασκαλία του.
Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια διδασκαλία μπορεί να έχει ποικίλες ερμηνείες και όλοι οι Master του Feng Shui συμφωνούν να διαφωνούν με την ερμηνεία ο ένας του άλλου.

Ο Master Jiang δεν δίδαξε αναλυτικά τη μέθοδο των ιπτάμενων άστρων. Ο Master Shen Zhu Reng 沈竹礽 ερμήνευσε τη διδασκαλία του για να κάνει το Xuan Kong Feng Shui γνωστό στον κόσμο. Βέβαια υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιτίθενται στη διδασκαλία του Master Shen, εφόσον δε διδάχθηκε από κάποιο δάσκαλο.

Ημερομηνία Μετακόμισης ή Κατασκευής;

O Shen, στο βιβλίο του "Xuan Kong Xue 玄空學", περίελαβε το σημαντικό άρθρο του Master Jiang "Ba Zhai Tian Yuan Fu 八宅天元賦" με το σχολιασμό του. Εκεί υπάρχει μία παράγραφος που μας δίνει κάποια κλειδιά για τη διαμάχη της ημερομηνίας κατασκευής εναντίον της ημερομηνίας μετακόμισης για τον προσδιορισμό του αστρικού χάρτη ενός σπιτιού.

Αν ένα σπίτι είναι μεγάλο, τότε η δύναμη που δέχεται είναι μεγάλη και ευρεία. Αν το σπίτι είναι μικρό τότε το Qi που δέχεται είναι αδύναμο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κύριο Qi είναι το θέμα. Η πραγματική κατεύθυνση πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά για να δούμε αν τα άστρα πετούν μπροστά ή πίσω. (Σχολιασμός του Shen: Αυτό μιλάει για το πάχος του Qi που λαμβάνεται από μεγάλα και μικρά σπίτια).

Αν αλλάξει μία πόρτα, θα μετατρέψει το μαρασμό σε άνθισμα. Αν μετακινηθεί ένα μονοπάτι, θα δείξει τη διαφορά μεταξύ τύχης και ατυχίας.
Αν ένα τμήμα του σπιτιού κατεδαφιστεί και προστεθεί ένα καινούριο δωμάτιο στη θέση του, είναι σημαντικό να αποφασίσουμε αν θα διαλέξουμε το ανατολικό ή το δυτικό τμήμα.

Οι ευνοϊκές και δυσμενείς κατευθύνσεις πρέπει να είναι γνωστές πριν γίνει η ανακαίνιση.
(Σχολιασμός του Shen: Αυτό μιλάει για τη μέθοδο της ανακαίνισης. Για ένα σπίτι yang το Qi έρχεται από την πόρτα. Ακόμα και αν ο τόπος είναι εκτός του κύκλου, η αλλαγή μίας πόρτας μπορεί να αφαιρέσει την κακοτυχία. Για ένα τόπο στον τρέχοντα κύκλο, αν διαλέξουμε μία κακότυχη πόρτα, η καλοτυχία θα μειωθεί στο ελάχιστον.
Είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ ενός ποδιού και μίας ίντσας. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Όποτε είναι να ανοιχθεί μία πόρτα πρέπει να ρωτήσουμε πότε χτίστηκε το σπίτι.
Μετά να χρησιμοποιήσουμε τα Ιπτάμενα Άστρα για να εξετάσουμε ποια θέση είναι η πιο κατάλληλη, ώστε η πόρτα να δέχεται το ζωτικό Qi.
Το ζωτικό Qi πρέπει να είναι το πιο ζωτικό Qi για να αφαιρέσει την κακοτυχία.
Αν γνωρίζουμε μόνο ότι η πόρτα είναι στη ζωτική θέση, αλλά σύμφωνα με την περίοδο κατασκευής, στην ουσία βρίσκεται σε μία θέση που το Qi είναι αδύναμο ή δεν είναι αρκετό, είναι στην πραγματικότητα κακό.
Γι’ αυτό, όταν αλλάζουμε μία πόρτα είναι πιο σωστό να βρίσκεται στη ζωτική θέση με το ζωτικό Qi.)

Για να το εξηγήσουμε με απλά λόγια, αυτή η παράγραφος μας λέει ότι η θέση της πόρτα είναι η πιο σημαντική σε ένα σπίτι. Ένα σπίτι μπορεί να γίνει καλότυχο με ανακαίνιση. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρουμε πότε χτίστηκε το σπίτι.
Μετά μπορούμε να κατασκευάσουμε το χάρτη των ιπτάμενων άστρων σύμφωνα με την περίοδο κατασκευής. (Αναζητάμε την περίοδο κατασκευής και όχι την περίοδο μετακόμισης, σύμφωνα με τον Master Shen και όπως υπονοεί ο Master Jiang).

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα σπίτι χτισμένο στην Περίοδο 6 facing Bing (S1) με την κύρια είσοδο στο Wu.

Φενγκ Σούι Σπίτι με πρόσοψη στο Bing Νότος 1ο Βουνό Περίοδος 6

Το Υδάτινο Άστρο στο Wu είναι 5, που είναι Sha Qi στην Περίοδο 7. Τώρα ας πούμε ότι προτείνουμε να τοποθετηθεί μία πόρτα σε μία ζωτική θέση. Στην περίοδο 7 η πιο ζωτική θέση είναι στο Ανάκτορο Dui.
Όμως το Υδάτινο Άστρο στο Dui είναι το 3, που είναι επίσης Sha Qi. Η θέση που έχει το πιο ζωτικό Qi στην Περίοδο 7 είναι στο Ανάκτορο Kun, όπου το Υδάτινο Άστρο είναι το 7. Η πόρτα πρέπει να τοποθετηθεί στο Kun.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει την ομορφιά των Ιπτάμενων Άστρων του Xuan Kong. Δεν έχω πρόθεση να προσπαθήσω να πείσω κανέναν ότι η ημερομηνία που τελείωσε η κατασκευή πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσουμε το χάρτη των ιπτάμενων άστρων. Απλά θέλω να επικαλεστώ του δύο μεγάλους Master, Jiang Da Hong και Shen Zhu Reng για να υποστηρίξω την άποψή μου.