Η Βασική σας Ιδιοσυγκρασία

9 Star Ki Η Βασική σας Ιδιοσυγκρασία

Από τη στιγμή που εισχωρήσατε στα θεμέλια του Nine Star Ki, έχετε μπει σε ένα κόσμο εύκολης, αλλά ακριβούς, ανάλυσης και πρόβλεψης. Θα έχετε ένα εργαλείο να εξερευνήσετε τις σχέσεις σας, την υγεία σας, τις αποφάσεις σας για πρωτοβουλίες, με ένα ευχάριστο τρόπο.

Κάθε ένα από τα 9 Αστρα κυβερνάει τη δική του ομάδα μεσημβρινών, οργάνων και μερών του ανθρώπινου σώματος.

Η παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική πιστεύει ότι «τα όργανα παράγουν συναισθήματα» και έτσι ένα όργανο με καλή κυκλοφορία του Qi θα παράγει συγκεκριμένα θετικά χαρακτηριστικά και θετική προσωπικότητα. Αν διαβάσετε προσεκτικά αυτή την τελευταία πρόταση και καταλάβετε τις μακροπρόθεσμες συνέπειές της, αυτό μπορεί να αλλάξει εντελώς την αντίληψή σας για το Nine Star Ki ως αστρολογία (και του Feng Shui ως εσωτερική διακόσμηση), καθώς αυτό είναι θεμελιώδες για να κατανοήσετε ότι το Nine Star Ki δεν είναι αστρολογία με την αυστηρή έννοια. Το Nine Star Ki μπορεί να είναι αστρολογία μέχρι ενός σημείου, πέρα από το οποίο ο χαρακτήρας σας και η ιδιοσυγκρασία σας, ακόμα και το πεπρωμένο σας, θα είναι ανάλογο της φυσικής σας υγείας, της ποιότητας του αίματος. Η προσωπικότητά σας μπορεί να είναι καθαρά σύμπτωμα ενός υποκείμενου Qi.

Αν για οποιοδήποτε λόγο η ροή του Qi σε ένα όργανο διαταραχθεί, θα υπάρχει μία τάση προς κάποια από τα αρνητικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτό το όργανο, ανάλογα με τον προσωπικό σας μαγνητισμό.

Δεδομένου του χρόνου γέννησης, κάποια όργανα θα είναι τα πιο «δυνατά» σας. Όταν η υγεία είναι καλή τα όργανα του σώματός σας και οι λειτουργίες τους θα τείνουν να παράγουν το πιο ευνοϊκά συναισθήματα που σχετίζονται με τα Αστρα. Όταν το Qi στα όργανα λιμνάζει ή είναι ανεπαρκές, η τάση θα είναι περισσότερο προς τα αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με τα Αστρα.

Αν θεωρήσετε το Nine Star Ki μόνο ως ένα αστρολογικό σύστημα και ότι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σας είναι καθαρά το αποτέλεσμα των Αστρων, κάνοντάς σας μία καθαρά παθητική οντότητα και χωρίς να συνδέετε όλα αυτά με την πρόσληψη τροφής, την ποιότητα του αίματος, το συνεχώς μεταβαλλόμενο προσωπικό μαγνητισμό, τότε χάνετε ένα μεγάλο κομμάτι της όλης εικόνας και θα μπορέσετε να μπείτε σε αυτό το σύστημα μέχρι ένα σημείο μόνο. Οι εφαρμογές του Nine Star Ki θα μπορούν να είναι μόνο αποσπασματικές.

Η λίστα με τα «θετικά» και «αρνητικά» συναισθήματα που υπάρχει παρακάτω μπορεί έτσι να είναι η πιο σημαντική που έχετε συναντήσει μέχρι τώρα, διότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για αυτό-διάγνωση του χαρακτήρα σας και της προσωπικότητάς σας και για τη βελτίωση της συμπεριφοράς σας, των σχέσεών σας, των στόχων σας στη ζωή. Σας δίνουμε εδώ ένα παράδειγμα για το πώς να διαβάσετε αυτή τη λίστα, για ένα άτομο 9 Φωτιά.

 • Βήμα ένα
  Το Αστρο 9 κυβερνά το Qi της Καρδιάς. Πρώτα κοιτάξτε τα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους 9 Φωτιά. Τα ευνοϊκά συναισθήματα δημιουργούνται από την ομαλή ροή του Qi της Καρδιάς, ενώ τα αρνητικά μπορεί να απελευθερωθούν εξαιτίας ανεπαρκούς ή στάσιμου Qi της Καρδιάς. Η υγιής φωτιά παράγει καλοσύνη και ευγένεια.
 • Βήμα δύο
  Το άτομο 9 Φωτιά έχει επίσης Πνεύμονες, Νεφρά κ.λ.π. Αν το άτομο 9 Φωτιά δείχνει δυσανάλογη ζήλια, μπορείτε να βρείτε τη ζήλια κάτω από το 8 Γη και μπορεί να συμπεράνετε με ασφάλεια ότι κάτι συμβαίνει με το Qi στο στομάχι του, που πρέπει να φροντίσει.

Οι γυναίκες 5 Χώμα μπορεί επίσης να ανατρέξουν στα συναισθήματα του 8 Χώμα. Αν είστε ένα άνδρας 5 Χώμα, μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στα συναισθήματα του 2 Χώμα. Αυτά είναι Αστρα του Nine Star Ki, και όχι Ming Gua.

Εδώ μπορούμε να δούμε καθαρά μέχρι ποια σημείο εκτείνεται το Nine Star Ki. Το Nine Star Ki είναι αστρολογία μέχρι ένα σημείο. Είναι περισσότερο ένα βιολογικό-φυσιολογικό σύστημα που δείχνει καθαρά στην υγεία κάποιου ατόμου. Αυτό που θεωρείται προσωπικότητα μπορεί κάλλιστα να είναι ένα σύμπτωμα, π.χ. ανεπάρκεια του Qi σε ένα συγκεκριμένο όργανο. Στην αρχή μπορεί να σας φαίνεται αρκετά περίεργο αυτό το θέμα, ειδικά εφόσον δεν βρίσκετε τέτοιους είδους πληροφορίες στα βιβλία, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να το συλλογιστείτε και να αποφασίσετε αν ισχύει για εσάς.

Μία υγεία που βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί στο τέλος να θέσει σε κίνδυνο τη φυσιολογική 9χρονη πορεία μέσα στο Luoshu. Με άλλα λόγια, ανάλογα με την κατάστασή σας, ένα συγκεκριμένο Σπίτι του Luoshu μπορεί να μη σας φέρει αυτό που περιμένατε σε συγκεκριμένα χρόνια, μήνες ή μέρες. Αυτό μπορεί να συμβεί και να είναι ήπιο, αλλά κάποιες φορές η κατάσταση μπορεί να γίνει εχθρική προς το πεπρωμένο και τη μοίρα ενός ανθρώπου. Αν είναι έτσι τα πράγματα, η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί με το συνδυασμό 5 σχετικών μεθόδων.

 1. Διατροφή
  Επιλέξτε τη διατροφή σας σύμφωνα με την παρούσα και επιθυμητή κατάσταση, επιλέγοντας και προετοιμάζοντας την τροφή σας σύμφωνα με τις αρχές του Yin και Yang, τις Πέντε Μεταμορφώσεις, τη γεωγραφική περιοχή, την εποχή του χρόνου, την ηλικία, το γένος, τη δραστηριότητα. Η ποιότητα της τροφής σας παράγει την ποιότητα του αίματος. Με τη σειρά του αυτό θα καθορίσει την ποιότητα των ιστών σας, των οργάνων σας, των αποφάσεων που λαμβάνετε και τελικά του πεπρωμένου σας. Για να το μελετήσετε αυτό μπορείτε να μελετήσετε βιβλία μακροβιοτικής ή να διαβάσετε βιβλία για τις Πέντε Μεταμορφώσεις και την τροφή.
 2. Θεραπευτική Αγωγή
  Μπορείτε να υποστηρίξετε ένα έξυπνο πρόγραμμα διατροφής περισσότερο με θεραπευτικές αγωγές, όπως βελονισμό, shiatsu, μασάζ, βότανα, μπάνια και λοιπά, ώστε να βελτιώσετε περισσότερο τη θεραπεία.
 3. Φυσική Άσκηση
  Καρδιο-αναπνευστικό πρόγραμμα, αρκετό για να βελτιώσει αποτελεσματικά την κυκλοφορία, προτιμότερο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα 20-40 λεπτά ανάλογα με τις ικανότητές σας, τις προτιμήσεις σας, τις αντοχές σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τον προπονητή σας.
 4. Αναπνοή
  Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν προγράμματα αναπνοής και διαλογισμού. Πολύ περισσότερος από μία κατάσταση του μυαλού, ο διαλογισμός σχετίζεται με τη φυσιολογική κατάσταση των κυττάρων του σώματος. Παρόλα αυτά πολλές αναπνοές είναι βασικές για την υγεία. Μέχρι τώρα η πιο σημαντική άσκηση αναπνοής είναι να μασάμε καλά κάθε μπουκιά: «φάε το ποτό σου και πιες το φαγητό σου». Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε τον Ουρανό, τον Ανθρωπο και τη Γη, οπότε χρειαζόμαστε ένα κανάλι. Το μάσημα ως «υπέρτατη αναπνοή» είναι το κλειδί της υγείας και της μετάλλαξης, ενώ παράλληλα αποτελεί τον ομφάλιο λώρο μεταξύ εσάς και του κόσμου. Αν και εφόσον το κάνετε αυτό, μετά μπορείτε να εισάγετε και άλλες τεχνικές αναπνοής, ψαλμωδίες, mantras.
 5. Αυτοσυγκέντρωση
  Η ικανότητά σας να βάζετε τον εαυτό σας στη θέση των άλλων, να βλέπετε και να μαθαίνετε από τα λάθη σας, να εκστασιάζεστε σχεδόν για τα πάντα και να είστε πάντα έτοιμοι για την εμπειρία και τον κόπο, που δεν πρέπει να αποκλείετε. Αν είστε μαθητής οποιασδήποτε Ανατολικής Μεταφυσικής τέχνης, θα ξέρετε ήδη ότι όλοι μοιραζόμαστε την ίδια πηγή. Αν μοιραζόμαστε την ίδια πηγή, είμαστε ίδιοι. Ότι κάνω λοιπόν σε σένα, το κάνω σε μένα. Από την συναισθηματική σας ταύτιση θα προέλθει η Καλοσύνη που θα πυροδοτήσει το Qi της Καρδιάς και τελικά θα εξελιχθεί σε Ευγένεια. Μπορείτε να ταξιδέψετε εικονικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, εφόσον έχετε στο πλευρό σας το Yi ως σύντροφο. Να είστε έτοιμοι και έκπληκτοι.