Luo Shu & τα Στοιχεία των Άστρων

Ιπτάμενα Άστρα και Luo Shu - Τα Στοιχεία των Άστρων

Αν είστε εντελώς αρχάριος στο Nine Star Ki, το πρώτο τμήμα θα σας δώσει μία πρώτη σύντομη εισαγωγή. Θα το χρειαστείτε αν δε γνωρίζετε τα τρία Αστρα σας ή χρειάζεστε την πιο βασική εξήγηση για το Μαγικό Τετράγωνο ή Luoshu.

Οι πληροφορίες που θα βρείτε σε αυτά τα άρθρα σχετίζονται εξίσου με το Nine Star Ki και το Κινέζικο Feng Shui.

Σύμφωνα με το Nine Star Ki, στην ημερομηνία γέννησης αντιστοιχούν τρία προσωπικά Αστρα, π.χ. 9.4.1. Θα σας δείξουμε πώς να βρίσκετε τα τρία προσωπικά σας Αστρα.

Αυτά είναι τα 9 Αστρα. Στην πρώτη στήλη τα Αστρα αντιστοιχούν σε κάθε μία από τις Πέντε Μεταμορφώσεις (Wu Xing) Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό. Η δεύτερη στήλη δίνει το χρώμα. Και οι δύο εκδοχές είναι χρήσιμες και μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε εναλλακτικά.

Άστρο Χρώμα
1 Νερό Λευκό
2 Γη Μαύρο
3 Ξύλο Νεφρίτης
4 Ξύλο Πράσινο
5 Γη Κίτρινο
6 Μέταλλο Λευκό
7 Μέταλλο Κόκκινο
8 Γη Λευκό
9 Φωτιά Μωβ

Με το Nine Star Ki όχι μόνο μπορείτε να εκτιμήσετε θέματα χαρακτήρα, προσωπικότητας, σχέσεων, υγείας και καριέρας. Το Luoshu μπορεί να γίνει ο σύντροφός σας για να προβλέπετε προσωπικά και παγκόσμια γεγονότα.

Ο ενεργειακός σας χάρτης αποτελείται από τρία Αστρα. Στην Ιαπωνική εκδοχή του Nine Star Ki, τα δύο πρώτα Αστρα σχετίζονται με το Χρόνο και εξάγονται από το έτος και το μήνα γέννησης αντίστοιχα. Το τρίτο άστρο - τουλάχιστον σύμφωνα με το σύστημα που αναλύουμε εδώ, καθώς θα βρείτε ακόμα άλλες ενδιαφέρουσες και σοβαρές ερμηνείες - σχετίζεται με την κατεύθυνση που το πρώτο Αστρο βρίσκεται στο τετράγωνο του μήνα. Στην αρχική του Κινέζικη εκδοχή, το τρίτο Αστρο σχετίζεται κι αυτό με το Χρόνο, καθώς το τρίτο Αστρο απεικονίζει το Qi (Κi) της ημέρας γέννησης.

Αν και η πλήρης ιστορική του ανάπτυξη είναι ακόμα αρκετά θολή, αυτό που ξέρουμε είναι ότι το Nine Star Ki κατάγεται από αρχαία Κινέζικα συστήματα αστρολογίας. Με τη σειρά του το Luoshu κατάγεται από την αρχαία Περσία και ίσως μπορούμε να βρούμε ίχνη της καταγωγής του στη Μεσοποταμία και τη γη των Σουμερίων.

Το Nine Star Ki επίσης κάποιες φορές αναφέρεται ως Ιαπωνική Αστρολογία, εφόσον το 1924 ο Shinjiro Sonoda προσάρμοσε την Κινέζικη εκδοχή. Κάποιες φορές συστήνεται από κάποιους ότι το Ιαπωνικό σύστημα πρέπει να θεωρείται ως απλοποίηση του αρχικού Κινέζικου δόγματος, αλλά αυτό θα υπονοούσε ότι το σύστημα στην παρούσα του μορφή είναι λιγότερο ακριβές, κάτι που θα ήταν μία σοβαρή παρεξήγηση.

Είναι αλήθεια ότι κάποιες άλλες Ανατολικές αστρολογίες μπορεί να είναι πιο λεπτομερείς (παραδείγματα είναι οι 4 Στήλες του Πεπρωμένου ή Ba Zi και το Zi Wei Dou Shu), αλλά όλα τα συστήματα πρέπει να εκτιμηθούν για την αξία τους, και είναι πολύ βέβαιο ότι η ανάγνωση του πεπρωμένου και η πρόβλεψη μέσω του Nine Star Ki μπορεί να γίνει πολύ ακριβής. Το Nine Star Ki δε μπορεί να θεωρηθεί καθόλου ως «απλοποίηση», αλλά είναι αλήθεια ότι το Nine Star Ki χρησιμοποιεί το Luoshu που από μόνο του είναι απόσπασμα από ένα ακόμα μεγαλύτερο και πιο παλιό χάρτη που είναι γνωστός ως Kanagi Guruma και αποτελείται από 81 αριθμούς και όχι μόνο από τους 9 που βρίσκουμε στο Luoshu. Με βάση αυτό η πρόβλεψη με το Nine Star Ki μπορεί να γίνει πράγματι πολύ ακριβής.

Οι περισσότεροι στην αρχή αντιμετωπίζουν το Nine Star Ki ως ένα αστρολογικό εργαλείο, αλλά το Nine Star Ki εκτείνεται πολύ πιο μακριά από το βασίλειο της αστρολογίας. Το Nine Star Ki έχει ένα όραμα για τη δημιουργία, τον κόσμο, τους χρονικούς κύκλους που φτάνουν σε μας από το Milky Way, το ηλιακό μας σύστημα καθώς μας προσκαλεί σε μία μελέτη του Κύκλου Μετάπτωσης, των αλλαγών στη Γη, την εναλλαγή των Πόλων.

Αλλά πρώτα από όλα κάθε Αστρο κυβερνά ένα συγκεκριμένο όργανο και τα τρία Αστρα σας μετά προσφέρουν μεγάλη ενορατικότητα στην βιολογική-φυσιολογική κατάσταση και υγεία, ή όπως λένε η Κινέζοι: «τα όργανα παράγουν συναισθήματα».

Τη στιγμή της πρώτης σας ανάσας τα κυρίαρχα τότε ουράνια και επίγεια - περιβαλλοντικά - ρεύματα εντυπώθηκαν στους μεσημβρινούς σας και τα όργανά σας. Μπορείτε τώρα να πείτε ότι από αυτό το σημείο και μετά το Nine Star Ki γίνεται αστρολογία, είναι πολύ πιο αρκετό να θεωρήσετε το χαρακτήρα σας και την ιδιοσυγκρασία σας παρά να εμφανίζονται ως συμπτώματα για ένα ακόμα υποκείμενο κόσμο μεσημβρινικού και οργανικού Qi. Αυτό υπονοεί επίσης ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Nine Star Ki για να εκτιμήσετε την παρούσα συμπεριφορά σας και να την αλλάξετε, όπως θα δείτε στον πίνακα με τα «αρνητικά» και «θετικά» συναισθήματα για κάθε ένα από τα 9 Αστρα, παρακάτω.

Τα 9 Αστρα είναι μία πραγματική περιπέτεια και μπορούν να καλύψουν διαφορετικούς κλάδους μελέτης και εφαρμογής.

 • Αστρολογία
  Συμπεριλαμβανομένου του χαρακτήρα σας, της ιδιοσυγκρασίας, τις τάσεις, την υγεία, τις σχέσεις, την καριέρα, το πεπρωμένο.
 • Πρόβλεψη
  Πρόβλεψη προσωπικών καθώς και παγκόσμιων γεγονότων.
 • Μελέτες Πεπρωμένου
  Συμπεριλαμβανομένου του πεπρωμένου του πλανήτη μας. Μπορεί να γίνει λεπτομερής το ξεκλείδωμα της μεγαλύτερης εικόνας της πορείας της ζωής σας.
 • Συμβατότητα
  Συμβατότητα μεταξύ ανθρώπων, ανθρώπων και κατευθύνσεων, ανθρώπων και σπιτιών.
 • Κατευθυνσιολογία
  Πώς σχετίζεστε με τις διαφορετικές κατευθύνσεις και τι μπορείτε να περιμένετε αν μετακινηθείτε προς αυτές τις κατευθύνσεις, ανάλογα με το έτος, το μήνα και τη μέρα των ταξιδιών σας.
 • Xuan Kong Feng Shui
  Τα 9 Αστρα είναι παγκόσμια. Το Nine Star Ki καθαρά μελετά τον αστρολογικό κλάδο του συστήματος, καθώς επίσης θα χρησιμοποιείτε τα 9 Άστρα στο Feng Shui.
  •