Ετήσια και Μηνιαία Άστρα στο Κινέζικο Feng Shui

9 Star Ki - Ετήσια και Μηνιαία Άστρα στο Κινέζικο Feng Shui

Αν είστε σύμβουλος του Xuan Kong Fei Xing (Ιπτάμενα Άστρα) Feng Shui πρέπει να ξέρετε πώς να βρίσκετε τα ετήσια και μηνιαία Άστρα.

Το Κινέζικο Φενγκ Σούι έχει το δικό του σύστημα χρονικών κύκλων, π.χ. χρησιμοποιεί χρονικές Περιόδους είκοσι ετών για να βρει το βασικό ενεργειακό χάρτη ενός κτιρίου, που τελικά μας οδηγεί στο χάρτη των Ιπτάμενων Άστρων του σπιτιού. Οποιαδήποτε εκτίμηση και εφαρμογή στο Φενγκ Σούι γίνεται με ένα σετ βασικών κανόνων στο μυαλό, που έχουν να κάνουν με την παρουσία και απουσία Βουνού και Νερού στις κατάλληλες θέσεις, ενώ όλα σχετίζονται με ξεκάθαρους κανόνες Επικαιρότητας.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει το χάρτη των Ιπτάμενων Άστρων ενός σπιτιού. Υποθέτουμε ότι όλες οι προσαρμογές του Feng Shui είναι στη θέση τους. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε λεπτομέρεια και γεύση και να προσθέσουμε τα δυναμικά ετήσια Αστρα και να κάνουμε ανάλογες τροποποιήσεις, που έχουν ισχύ για ένα έτος.

Από τεχνική άποψη, αυτό μπορούμε να το κάνουμε για τα Άστρα του μήνα, ακόμα και για τα ημερήσια Άστρα, αλλά πρέπει να προσέξουμε και να μην το κάνουμε αυτό, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Από ένα σημείο και μετά θα ήταν ενάντια στη ζωή, ενάντια στο Yi, να τριγυρίζετε στο σπίτι σας συνεχώς κυνηγώντας τα Άστρα να τα προσαρμόσετε. Σίγουρα θα κάνατε κάτι, αλλά δε θα ήταν Feng Shui.

Feng Shui Ετήσια και Μηνιαία Άστρα

Μπορούμε λοιπόν να προβάλουμε τα ετήσια Αστρα και να δούμε από ποιες κατευθύνσεις θα πλησιάσουν, θα επηρεάσουν το σπίτι. Σε αυτό το παράδειγμα το ετήσιο άστρο 5 φτάνει στην κύρια είσοδο και πρέπει να πάρουμε μέτρα προφύλαξης.

Πρέπει μάλιστα να σημειώσουμε ότι το Κινέζικο Feng Shui ταξινομεί στα Αστρα σε επίπεδα. Αυτό σχετίζεται κυρίως με τον παράγοντα του χρόνου. Για παράδειγμα στη διάρκεια της Περιόδου 8 (2004-2024) θεωρεί ότι σε ένα χάρτη Ιπτάμενων Αστρων το Αστρο 2 και το Αστρο 5 έχουν καταστροφική επιρροή. Βέβαια δε μπορείτε να κάνετε την ίδια εκτίμηση για τα ετήσια Αστρα, εφόσον τα ετήσια και μηνιαία Αστρα είναι πάντα καθαρά και επίκαιρα. Επίσης δε μπορούμε από τη σκοπιά του Feng Shui να θεωρήσουμε ότι είναι κακοί οι άνθρωποι με Άστρο 2 ή Άστρο 5.

Όσο πιο πολλά χαρακτηριστικά ξέρουμε για τα Αστρα τόσο το καλύτερο. Τα ετήσια Άστρα είναι Yang και μπορούν να υποκινήσουν γεγονότα, που σχετίζονται με τις ιδιότητές τους, τις ιδιότητες των Ανακτόρων, μέλη της οικογένειας, όργανα και συνδυασμούς μεταξύ Άστρων.