Περισσότερη Εισαγωγή

9 Star Ki Η Μεγάλη Άρκτος

Τα 9 Άστρα στα Κινέζικα είναι Jiu Xin και Kyu Sei στα Ιαπωνικά. Είναι η μελέτη και εφαρμογή των 9 Άστρων.

Κανείς δε μπορεί να σας πει με σιγουριά από πού προέρχονται τα 9 Άστρα. Οι καταβολές τους είναι κρυμμένες σε σκοτεινές ιστορίες που μας λένε για μία χελώνα που αναδύθηκε από ένα ποταμό, και της οποίας το καβούκι απεικόνιζε διακριτά σχέδια από άσπρες και μαύρες κουκίδες. Βέβαια η μάθηση από τέτοιους μύθους μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μυστικοποίηση των συστημάτων, όπως το Nine Star Ki και το Xuan Kong Feng Shui, που και τα δύο βασίζονται στα 9 Άστρα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι αρχαίοι απείχαν μακρά από το να είναι χίπηδες και μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν ανακάλυψαν εναλλακτικές ιδέες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος μας. Αντιθέτως, οι αρχαίοι Master ήταν λόγιοι με συγκεκριμένες γνώσεις μαθηματικών, φυσικής, αστερισμών, φυσικής του Ηλιου, συγκεκριμένων αστρονομικών γεγονότων και γεωμαγνητισμού και είχαν βαθιά κατανόηση πολλών άλλων θετικών επιστημών.

Κυριαρχεί η άποψη ότι τα 9 Αστρα προήλθαν από τη Μεγάλη Άρκτο (Bei Dou), αλλά κανείς δεν μπορεί να μας πει πειστικά από πού κατάγονται τα 9 Άστρα.

Για το σκοπό αυτής της διατριβής θα δεχθούμε ότι τα 9 Άστρα σχετίζονται με τα Άστρα στη Μεγάλη Άρκτο. Θα δεχθούμε επίσης ότι στα Άστρα μπορούν να αντιστοιχήσουν Τρίγραμμα.

Τα επτά από τα 9 άστρα βρίσκονται στην ίδια τη Μεγάλη Άρκτο, τα δύο (το Άστρο 8 και το Άστρο 9) ονομάζονται Άστρα Βοηθοί και βρίσκονται πολλά έτη φωτός μακριά, αν τελικά υπάρχουν. Αν και τα 9 Άστρα αντιπροσωπεύονται από αριθμούς, το Nine Star Ki και το Xuan Kong Feng Shui δεν είναι καθόλου συστήματα αριθμολογίας. Τα Αστρα δείχνουν περισσότερο ποιότητα παρά ποσότητα.

Τα Άστρα χρησιμοποιούνται για να κωδικοποιήσουν το Συμπαντικό Qi στην αέναη δυναμική ενδυνάμωσης και αποδυνάμωσής του.

Άστρο Χρώμα Τρίγραμμο Κατεύθυνση Μέλος Οικογένειας
9 Φωτιά Μωβ Φωτιά - Li Νότος Μεσαία Κορη
8 Γη Λευκό Βουνό - Gen Βόρειοανατολικά Μικρότερος Γιος
7 Μέταλλο Κόκκινο Έλος - Dui Δύση Μικρότερη Κόρη/Σύζυγος
6 Μέταλλο Λευκό Ουρανος - Qian Βορειοδυτικά Πατέρας/Ενήλικος Άνδρας
5 Γη Κίτρινο Κέντρο
4 Ξύλο Πράσινο Άνεμος - Xun Νότιοανατολικά Μεγαλύτερη Κόρη
3 Ξύλο Νεφρίτης Κεραυνός - Zhen Ανατολή Μεγαλύτερος Γιος/Σύζυγος
2 Γη Μαύρο Γη - Kun Νότιοδυτικά Μητέρα/Ενήλικη Γυναίκα
1 Νερό Λευκό Νερό - Kan Βορράς Μεσαίος Γιος

Η Μεγάλη Άρκτος

Η Μεγάλη Άρκτος

Συντονισμός

Όλα στο σύμπαν είναι συντονισμένα, με κύριο ενδιαφέρον δικό μας στο συντονισμό μεταξύ Ουρανού, Ανθρώπου και Γης. Υπάρχει επίσης ένας ειδικός συντονισμός μεταξύ της Μεγάλη Αρκτου και του προσωπικού μας μαγνητισμού. Όλα αυτά σχετίζονται με το πεπρωμένο.

Η Μεγάλη Άρκτος Συντονισμός

Η Σχέση μας με το Luo Shu

Κάθε Αστρο προχωράει μέσα στο Luoshu σε μία ετήσια, μηνιαία και ημερήσια βάση.

Όσον αφορά το 9χρονο προσωπικό σας ταξίδι στο Luoshu, δε μπορούμε αδιάκριτα να μιλήσουμε για τυχερά και δυσμενή Ανάκτορα. Παρόλα αυτά πολύ συχνά βρίσκουμε ισχυρισμούς σε βιβλία και σεμινάρια, που λένε πώς ένα συγκεκριμένο Ανάκτορο θα προκαλέσει συγκεκριμένα γεγονότα και πώς κάποια Ανάκτορα θα προκαλέσουν θαυμάσια γεγονότα και πώς άλλα Ανάκτορα θα προκαλέσουν ανεπιθύμητα γεγονότα. Αυτό είναι καλό, αρκεί να καταλάβετε ότι όλα αυτά αποτελούν γενικεύσεις. Είναι σφάλμα όμως, αν δε διευκρινίζεται περαιτέρω, ειδικά όταν το κοινό υιοθετεί τυφλά αυτούς τους ισχυρισμούς και η διδασκαλία χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει άρρωστα γεγονότα, π.χ. αν η κατευθυνσιολογία της χρησιμοποιείται για να ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε μετακίνηση.

Ένα καλό παράδειγμα αφορά το Σπίτι 1 Νερό. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι πρέπει να αποστασιοποιηθείς από οποιαδήποτε πρωτοβουλία - μην ταξιδέψεις, μην παντρευτείς, μην ξεκινήσεις επιχείρηση - όταν το Αστρο σου διαμένει στο Σπίτι 1 Νερό. Και αυτό γιατί μέσα στο παιχνίδι της ενδυνάμωσης και αποδυνάμωσης του Qi, η ενέργεια του Σπιτιού του Νερού θεωρείται ότι βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο.

Φαντάσου ότι είσαι 82 ετών. Αυτό θα σήμαινε ότι το Αστρο σου «είδε» το Σπίτι 1 Νερό 9 φορές (9 έτη). Τι είδους σύστημα θα ήταν το Nine Star Ki αν θεωρούσε 9 χρόνια της ζωής σου ως κενά. Δεν είναι καθόλου έτσι. Αν δεχθείτε αυτό το είδος διδασκαλίας, δεν είναι τόσο η διδασκαλία που έχεις δεχθεί, αλλά και ότι μπορεί να αποκαλύψει τη βασική κοσμοθεωρία σου για τη ζωή, δείχνοντας ίσως την ίδια σου την ετοιμότητα να αγωνιάς.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλα τα Ανάκτορα έχουν ένα διπρόσωπο χαρακτήρα.

«Ότι έχει εμπρός έχει ένα πίσω, όσο πιο μεγάλο το εμπρός τόσο μεγαλύτερο το πίσω. Κάθε Ανάκτορο μπορεί να προκαλεί «θετικά» (), ή «αρνητικά» () γεγονότα.

Το Qi είναι αδιάφορο. Σύμφωνα με το νόμο αιτίας και μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια αυτό που ήταν ήδη εσωτερικά.

Όσον αφορά την προσωπική πρόβλεψη και το αν ένα Ανάκτορο θα προκαλέσει ή όχι ευνοϊκά γεγονότα συνεχίζει να εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας σου, ή «πώς και μέχρι ποιο σημείο ο προσωπικός σου μαγνητισμός σχετίζεται με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές τάσεις» και «αν εσύ έχεις καθόλου προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές».

Με άλλα λόγια, ανάλογα με το Αστρο σου και τον προσωπικό σου μαγνητισμό, το Σπίτι 1 Νερό μπορεί να φέρει και ευεργετικά γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο το Luoshu αποκαλύπτει την ιδιαίτερη ανταλλαγή που υπάρχει μεταξύ του Αστρου σου και των Ανακτόρων, του Αστρου σου και των κατευθύνσεων, του Αστρου και άλλων Αστρων. Στα βασικά κείμενα υπάρχουν μόνο γενικοί όροι, τα υπόλοιπα πρέπει να τα παρατηρήσεις ο ίδιος και σε αναλογία με την φυσική, συναισθηματική και πνευματική σου κατάσταση. Αυτό είναι που κάνει το Nine Star Ki μια τόσο υπέροχη περιπέτεια.

Αναλογίσου τι είναι το Luoshu στην πραγματικότητα, τι σημαίνει. Το Luoshu είναι μία πυξίδα. Τα άστρα από μόνα τους έχουν μικρή ή καμία προκαθορισμένη ατζέντα. Μπορούν μόνο να προκαλέσουν ότι ήδη είναι έμφυτο. Είναι ένας αμφίδρομος - αλληλεπίδρασης - μεταξύ εσένα και του Luoshu, εσένα και των Αστρων.

Το Nine Star Ki σε βοηθάει πολύ να φτάσεις στην αυτονομία σου, στην αυθεντικότητα σου και το Luoshu είναι η πρόσκληση να τις εξερευνήσεις. Κάποιοι χρησιμοποιούν τις ιδιότητες των Αστρων για να φυλακίζονται και χρησιμοποιούν τη σοφία του Yi για να δικαιολογήσουν τα όριά τους και την αγωνία τους. Σίγουρα, αυτή η αγωνία ήδη κυριαρχούσε - οτιδήποτε άλλο θα την είχε φέρει στην επιφάνεια - και δεν έχει καμία σχέση με τα Αστρα, το Luoshu και το Yi.