Η Σημασία των Αντίθετων Άστρων

Η Σημασία των Αντίθετων Άστρων

Όταν κοιτάτε το Μαγικό Τετράγωνο σα μία τεράστια μπαταρία, αλλά που αποτελείται από 4 μικρότερες συνδεδεμένες μπαταρίες, τότε κάθε άξονας είναι μία μπαταρία από μόνη της. Τα αντίθετα Σπίτια είναι σα το θετικό και τον αρνητικό πόλο ενός μαγνήτη. Όταν το Αστρο 6 είναι ο πόλος Yang (θετικός), το Αστρο 4 είναι ο πόλος Yin (αρνητικός). Υπάρχει μία δυναμική σχέση Yin-Yang μεταξύ των αντικρινών Σπιτιών. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει επικοινωνία - μετάβαση - μεταξύ τους.

Τα Σπίτια που είναι απέναντι το ένα από το άλλο στο Luoshu είναι τα πιο σημαντικά στο Nine Star Ki. Περνώντας πάντα μέσα από το κεντρικό Ανάκτορο, θεωρήστε ως αντίθετο τον κάθετο, οριζόντιο και διαγώνιο άξονα.

Στο βασικό Luoshu, το Αστρο 4 είναι απέναντι από το Αστρο 6
Στο βασικό Luoshu, το Αστρο 9 είναι απέναντι από το Αστρο 1
Στο βασικό Luoshu, το Αστρο 2 είναι απέναντι από το Αστρο 8
Στο βασικό Luoshu, το Αστρο 7 είναι απέναντι από το Αστρο 3

Στην πραγματικότητα δε θα μπορείτε να αναπτύξετε την ακρίβειά σας στην πρόβλεψη (προβλέποντας προσωπικά και παγκόσμια γεγονότα) πάνω από 30%-40% αν δεν αναφέρεστε επίσης στα αντικρινά Σπίτια και Αστρα.

Όταν κοιτάτε για τις συνέπειες ενός συγκεκριμένου Αστρου που καταλαμβάνει ένα συγκεκριμένο Σπίτι, πρέπει αμέσως να υπολογίζετε το Αστρο απέναντι από αυτό το Αστρο για να βρείτε τις συνέπειες σε κάθε γεγονός. Κάντε το «δεύτερη φύση» σας.

Με άλλα λόγια, αν θέλετε να προβλέψετε γεγονότα για ένα άτομο 9 Φωτιά χρησιμοποιώντας το Luoshu, ενσωματώστε το αντίθετο Αστρο, 8 Γη σε αυτή την περίπτωση, καθώς δε θα συμβεί τίποτα για το Αστρο 9 που να μη συνδέεται με το 8 Γη.

Αντίθετα Άστρα
Πάντα να ελέγχεται το αντικρινό άστρο για την πρόβλεψή σας

Είναι λοιπόν θέμα γνώσης όλων των γνωρισμάτων κάθε Αστρου και μετά επιλογής αυτών που θα εκδηλωθούν. Για παράδειγμα για να εκτιμήσετε την επίδραση του Αστρου 8 πάνω στο Αστρο 9 στο τετράγωνο που βλέπετε, πρέπει να γνωρίζετε όλες τις διαφορετικές ιδιότητες αυτού του Αστρου και να οξύνετε την ικανότητά σας να διαλέγετε τη σωστή από τις πολλές του ιδιότητες.

Πριν σας δώσουμε παραδείγματα της σημασίας των αντικρινών Αστρων και Ανακτόρων, πρέπει να ξέρετε ότι κάθε Ανάκτορο μπορεί να δημιουργεί και «θετικά» () και «αρνητικά» () γεγονότα, χωρίς να εξαιρείται το Σπίτι 1 Νερό.

Κάποιοι άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν μεγάλη και διαρκή επιτυχία όταν το Αστρο τους φτάνει στο Σπίτι του Νερού. Το Qi στο Σπίτι 1 Νερό είναι ακόμα στο πιο χαμηλό σημείο (δύναμης και αδυναμίας) και είναι απλά σωστό να προτείνουμε ότι αν χάσετε κάτι, ή μια μέρα δεν πάει καλά, αυτό πιθανόν να συμβαίνει διότι το Αστρο σας διαμένει στο Ανάκτορο του Νερού.

Έτσι λοιπόν πρέπει να επιβεβαιώσουμε ένα πράγμα, ότι η «απώλεια» μπορεί να συμβεί όταν το Αστρο σας είναι στο Σπίτι 1 Νερό (κάθε αρχάριος μπορεί να σας το πει αυτό), γίνεται όμως ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι όταν πραγματικά μπορέσετε να το προσδιορίσετε αυτό, ενσωματώνοντας το αντικρινό Αστρο και Ανάκτορο. Αυτό είναι που κάνει το Nine Star Ki μια τόσο φοβερή περιπέτεια. Θα σας δείξουμε μερικά παραδείγματα:

Το άτομο 9 Φωτιά στο Σπίτι 1 Νερό και σε περίπτωση απώλειας, πιθανόν να χρειαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι (8), ή θα σταλεί μακριά από το κτίριο (8), όπως στην περίπτωση πρόσληψης ή απόλυσης. Το άτομο 5 Γη μπορεί να έχει απώλεια μέσω ενός εγγράφου και πρέπει να βεβαιωθεί ότι όλα τα έγγραφα-συμβόλαια είναι εντάξει. Το παιδί 5 Γη μπορεί να φύγει από το σπίτι. Το άτομο 7 Μέταλλο μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη δουλειά του. Μπορεί να χάσει τη θέση του, έχοντας έτσι απώλεια χρημάτων και εξουσίας.
Το άτομο 8 Γη μπορεί να χάσει/επενδύσει χρήματα, πιθανόν λόγω (ανακαίνισης) σπιτιού. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια να πέσει πάνω σε μία πηγή εισοδήματος. Το άτομο 1 Νερό μπορεί να χάσει τη φήμη του. Μπορεί να μείνει έγκυος. Παρόλα αυτά μπορεί να έχει διπλή πηγή εισοδήματος. Το άτομο 3 Ξύλο μπορεί να διακόψει ή να παρατήσει τις σπουδές του. Μπορεί να αντιμετωπίσει στασιμότητα στο γάμο ή σε θέματα που σχετίζονται με τη μητέρα.
Το άτομο 4 Ξύλο μπορεί να ταλαντεύεται να υποχωρήσει. Μπορεί να πάθει νευρικό κλονισμό. Τα σχέδιά του μπορεί να αποτύχουν. Το άτομο 6 Μέταλλο μπορεί να χρειαστει να τα παρατήσει όλα. Μετακίνηση από κάπου ή αποπομπή από την κοινότητα (5). Το άτομο 2 Γη μπορεί να φυλαχθεί από μόλυνση. Μπορεί να αλλάξει θρησκεία.

-Παπαγαλία-

Τώρα, ανατρέξτε στο τετράγωνο 4 Ξύλο με 9 Φωτιά στο Σπίτι 1 Νερό και μετά ανατρέξτε στο τετράγωνο 1 Νερό με 6 Μέταλλο στο Σπίτι του 1 Νερό.

Αν και οι περισσότεροι μπορεί να σας πουν - παπαγαλίσουν - ότι ανάμεσα σε όλα τα Αστρα το άτομο 9 Φωτιά θα είναι στη χειρότερη κατάσταση όταν το Αστρο τους διαμένει στο Σπίτι του Νερού (γιατί αιτιολογούν: Το νερό σβήνει τη Φωτιά), μετά από προσεκτικότερη μελέτη θα δείτε ότι το 9 Φωτιά φτάνει στο Σπίτι του Νερού κατά τη διάρκεια των ετών 4 Ξύλο.
Το γενικό Qi για το έτος είναι 4 Ξύλο και αυτό ενισχύει το 9 Φωτιά. Υπάρχει ήδη περισσότερη σχέση μεταξύ του Νερού και της Φωτιάς από ότι γενικά γίνεται αντιληπτό, αλλά εκτός από αυτό, οι άνθρωποι 9 Φωτιά στο Σπίτι 1 Νερό και πιθανόν έχοντας ένα έτος «οφφ» συνεχίζουν να ενισχύονται από το Qi του έτους.
Αν συγκεκριμενοποιήσουμε την εκτίμησή μας, ίσως για παράδειγμα να χάσουν το σπίτι τους και/ή άλλα χαρακτηριστικά που αφορούν το αντικρινό Αστρο 8.

Από την άλλη, όχι μόνο οι άνθρωποι 6 Μέταλλο βρίσκονται στο Σπίτι 1 Νερό κατά τη διάρκεια ετών 1 Νερό, το γενικό Qi του έτους βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο επίσης και επιπλέον το Αστρο τους εμφανίζεται απέναντι από το Αστρο 5.

Για να ξεκινήσουμε, ταξιδεύοντας προς ή μακριά από το Αστρο 5 δεν θεωρείται ήδη η πιο τυχερή κίνηση, αυτό που είναι περισσότερο είναι ότι το Αστρο 5 ουσιαστικά ενσωματώνει όλα τα άλλα Αστρα και για αυτό φιλοξενεί όλες τις πιθανότητες.

Το Αστρο 5 μπορεί να κτίσει και να καταστρέψει σε μία στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Όσον αφορά το 6 Μέταλλο στο Ανάκτορο 1 Νερό, όλοι και όλα μπορούν να συμβιβαστούν και για αυτό να «χαθούν».

Αυτό το είδος δυναμικής θα σας έρθει αν αφήσετε το Luoshu να πει την ιστορία, παρά να παπαγαλίσετε αυτό που άλλοι σας έχουν πει για τα μέσα και τα έξω της πρόβλεψης.